04 October 2013

Гуакамоле - Guacamole

За пръв път опитах гуакамоле в някакъв сандвич и не ми допадна. След време попаднах на разлини рецепти и доста хора хвалеха тази разядка от авокадо. Авокадото не беше често купуван плод вкъщи, но с преоткриване на неговите вкусови свойство започнах често да се заглеждам по него:) Ако не го приготвя на суров шоколад го ползвам за гуокамоле. Вярвам, че тези които го приготвят, ползват продукти "на вкус" и "цвят" така, че просто да им допадне:) Избирам здрави плодове авокадо със зелена кора, без черни петна по нея. Обикновено омеква за няколко дена оставен на стайна температура (лятото стои в хладилник). След като омекне е готов да се ползва за разядката. Не претендирам за автентична рецепта, споделям моят вариант.



Гуакамоле 
За 2 порции

1 авокадо - около 300 грама
малък домат
няколко чушки по ваш вкус (люти или не)
лук - малък
2 скилидки чесън

сок от 1/2 лимон
зехтин
сол на вкус
подправки по желание

Всички продукти обелени и изчистени слагам в блендера и пасирам докато ми хареса консистенцията :)
Хапвам с удоволствие:)
Да ви е сладко!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...