05 October 2015

Питки без брашно опалянки - Oopsie bread


Oopsie bread
Oopsie bread
 Питки без брашно, опалянки,  Oopsie bread, както и да го наричат, всъщност става въпрос за както се досещате, питкоподобни хлебчета, които се приготвят без брашно, но се използва хуск като субстантция заместваща брашното.
Приготвят се лесно, наподобяват повече pancakes, отколкото български хлебчета, но ви уверявам, че заместват успешно хлебчетата за закуска,за обяд или за междинни хранения, засищат за дълго, особено ако са комбинирани с хубави други продукти : )

Можете да си ги приготвите ако си падате по нисковъглехидратни питки, безглутенови храни или просто обичате да експериментирате (като мен  : ) )
Не са сложни за приготвяне, този път реших да снимам и целият процес, надявам се да ви бъде полезно :)

oopsies
Закуска


Питки без брашно - Oopsies
продукти за 6-8 малко питки


3 яйца
100 грама крема сирене (филаделфия)
2 с.л. хуск (може да се пропусне)
сол на вкус
1/2 ч.л сода за хляб или бакпулвер (аз не слагам)

1. Белтъците се разделят от жълтъците.
2. Белтъците се разбиват на сняг.
3. Жълтъците се разбиват с малко сол. Добавя се крема сиренето и след това хуск. Разбърква се добре. Тук се добавя и содата / бакпулвера ако ползвате.
4. Белтъците се добавят към жълтъците като се разбърква бавно.
5. В постлана с хартия тава се сипва от сместа с помощта на лъжица и се оформят питки.
6. Пече се в предварително нагрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути или до готовност.

Видео за приготовлението им:


Обичам да си ги похапвам за закуска намазани с допълнително крем сирене, телешко или пуешко филе (брезаола) и сезонни зеленчуци. Съвсем скоро ги пробвах и с домашна лешникова нутела, комбинацията е mamma mia! ; )

Oopsie bread
Питките намазани с домашна лешникова нутела

Източник.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...