Днес, след 6 години учене съм официално магистър. Дните за подготовка за дипломната защита понякога минаваха бавно и понякога стресиращо :) В един от онези дни реших, че вместо да се тормозя с неща които понякога не зависят от мен реших, че ще си направя
сладки. Така или иначе след защитата трябва да почерпя колеги и приятели реших, че хем ще се разтоваря от подготовка, хем ще направя нещо вкусно и оригинално.
Graduation cookies - това беше ключовата дума за моята
google - справка и още с първите резултати бях добила представа какво точно ще представляват моите
бисквити.
Рецептата е любима моя - меденки. Научила съм я от мама и я правя от години! Много мекички и изключително вкусни меденки:
2 яйца
13 с.л захар
13 с.л. олио
3 с.л мед
1 ч.л сода бикарбонат угасям я с 1 с.л лимонов сок
1 с.л какао, 1 ч.л канела, брашно
Всички продукти се омесват в последните години добавям и чаена лъжица джинджифил на прах за да съм в тон с последните тендецнии в ginger cookie правенето :))). Точи се, изрязват се с формички и се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна. Пекат се около 15 минути, като последните тави ги държа около 11 минути защото фурната е доста нагорещена и стават бързо. Много мекички, не мога да кажа колко издържат защото повече от 1 седмица не са :)) За украсата на меденките ползвах шоколад - кафяв(150 грама), черен(50 грама)(по-високо съдържание на какао) и бял(50 грама), който оцветих и в червено). Остатъците от шоколад шприцовах върху хартия за печене и оставих да се изсушат. Ползвам ги за сладкиши или мъфини ;)
Капките разтопен шоколад отново в изходна форма :)
Шапка :)
Всички "Магистри" са тук :))
Знам, че приятелите ми ще питат "А баклава няма ли ?" :)))), но трябва да разнообразявам, нали? :)