19 February 2011

Цветна шапка - Kauni Rainbow HatОтдавна се канех да поръчам прежда Кауни и да я тествам. С помощтта на една мила дама успях да се докосна до тази легендарна прежда. Преждата е 100% вълна - с много красиво оцветяване - преливащи и добре съчетани цветове.Моделът който ползвах за изработката на шапката е на една кука и със снимки съм се опитала да го обясня:
Започнах заплитането на шапката от "темето". Направих 12 синджира, затворих ги в кръг. Изплетох 25 двойни стълбчета. Следващият ред беше от 50 двойни стълбчета. След като приключих вторият ред. Рязко наддадох за да се получат 19х4 двойни стълбчета. На всеки следващ ред наддавах плавно до получаването на 28х4 двойни стълбчета и така продължих плетенто до достигане на дължина която покриваше и ушите ми. Общо 21 реда. Моделът е - плетат се 4 двойни стълбчета. Преждата се намята на куката, забожда се в основата на първият стълб и се изтегля прежда. Изплита се:


От цветето което изплетох за шапката, изплетох и една за брошка:


3 comments:

 1. Мащерче, много, много ми харесва шапката! Трябва да пробвам и аз тази плетка, много обичам да плета, но май винаги налитам на по-лесни моделчета :) Кой номер кука използваш? Благодаря предварително!
  Желая ти хубав следобед! :)

  ReplyDelete
 2. @Мария

  Благодаря много :-) Напоследък и аз нямам много време, а последния топ го плетох около година :). Куката, сега проверих, има номер 4 и до него 1.6мм. Дано си разбрала с кой номер кука плета :)))

  ReplyDelete
 3. Разбрах, благодаря ти! Надявам се скоро да се похваля с резултат, само да си намеря подходяща прежда и се залавям :))

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...