Патладжан кебап
за 2 порции са ви нужни:
2 средни патладжана500 гр кайма лук(ползвах зелен лук 1/2 връзка)
сол, черен пипер, чубрица, червен пипер
Пресен домат или доматен сок пожелание
Обелете патладжана и го оставете за 30 минути в подсолена вода. През това време пригответе сместа за кюфтетата. Смесете каймата с лука и любимите си подправки. Можете да добавите и магданоз. Оформяте кюфтета. Включете фурната на 220 градуса. Нарязвате патладжана на филии, като от едната страна не изрязвате докрай. Запълвате разстоянието между фиилите с кюфтета. Патладжаните ще се оформят като сърп :) По желание заливате с доматен сок или парченца нарязан домат. Можете да залеете патладжаните с малко мазнина. Тавата в която ще се пекат патладжаните се намазва също с мазнина. Покривате с фолио и печете около 40 минути. След това махате фолиото и допичате до готовност. При мен бяха нужни общо около 60 минути. Получи се много вкусно ястие :)
Ми то ти е чудно ястието:-)
ReplyDeleteИ аз недолюбвам Хелоуин, но уважавам желанието на хората да го празнуват.Обаче горещо приветствам твоето предложение! Хубава вечер!
Заповядай в моя блог.Чака те приятна изненада- награда-предизвикателство!
ReplyDeleteБлагодаря Мъх. Благодаря ninfil :))
ReplyDeleteТочно този кебап у дома е любим! Твоят е станал прекрасен!
ReplyDelete@traiana
ReplyDeleteМного се радвам, че ти е харесал! Беше наистина вкусен, макар и малко извън сезона :))
Ооо,вярвам ти,със сигурност е било много вкусно,а и снимките го подчертават перфектно!Красиво оформен кебап!
ReplyDeleteСтрахотен е станал кебапа, обожавам го и го провя честичко!
ReplyDeleteСтрахотни снимки!:-))
Хубава неделя!
Благодаря Еликсир! Хубав ден :)
ReplyDelete@Moni
ReplyDeleteБлагодаря Мони. Хубава неделя и на теб!
Страхотно ястие, дано успея да на меря хубави патладжани /ако ли не, запазвам рецептата за догодина/ :)))
ReplyDeleteВ моят блог те очаква награда-изненада, заповядай да си я получиш когато ти е удобно!
Поздрави и приятна вечер!
@pipilota
ReplyDeleteБлагодаря ти! Поздрави!