Торта с моркови - Carrot cake
Миналата седмица официално помъдрях с 1 година. В очакване на рожденния си ден реших, че ще си приготвя торта, но след дълго колебание каква точно да е се спрях на този вариант.
Торта или кекс с моркови. Тортата с моркови или
кекс с моркови се оказа много вкусно решение! Рецептата е адаптирана от книгата
The TeaTime CookBook.
175 мл. олио
175 гр. захар
3 яйца
175 гр. брашно
225 гр. моркови(2 големи)
120 гр. едро счукани орехи
1 п. бакпулвер, 1 ч.л сода
1 п. ванилия, 1 ч.л канела, 1 ч.л смлян джинджифил
За глазурата
175 гр. сирене филаделфия
25 гр. масло
1 ч.ч пудра захар
Фурната се загрява на 180 градуса. Захарта се разбива заедно с яйцата. Добавя се олиото и се продължава с разбиването. Брашното се пресява добавя се към сместа. Добавят се набухвателите(аз ползвах само бакпулвер), солта, канелата, смленият джинджифил, настърганите на едро моркови, орехи и ванилия. Сместа се сипва в тавичка (моята е с d=22 см и е с откопчаващи се стени, постлах я с хартия за печене). Пече се около 1 час до готовност. Оставя се върху метална решетка да изстине(по рецепта). Аз я оставих в тавата. На следващият ден я украсих с глазурата.
За глазурата ползвах 3 кутии сирене филаделфия, 50 грама масло и по-малко от 1 ч.ч пудра захар. Разбих всичко докато се получи пухкав крем. Шприцовах розите с помощта на
накрайник 2E на WiLTON. Получи се много вкусно! Много добра компания както за чая, така и за кафето. Да ви е сладко :)
Айля , Честит Рожден Ден !
ReplyDeleteБъди здрава и мнооого щастлива !
Тортата е чудесна !
Поздрави :)
Благодаря Сабина :-) Радвам се, че ти е допаднала тортата :-)
ReplyDelete