Гуакамоле - Guacamole
За пръв път опитах гуакамоле в някакъв сандвич и не ми допадна. След време попаднах на разлини рецепти и доста хора хвалеха тази разядка от авокадо. Авокадото не беше често купуван плод вкъщи, но с преоткриване на неговите вкусови свойство започнах често да се заглеждам по него:)
Ако не го приготвя на
суров шоколад го ползвам за гуокамоле. Вярвам, че тези които го приготвят, ползват продукти "на вкус" и "цвят" така, че просто да им допадне:) Избирам здрави плодове авокадо със зелена кора, без черни петна по нея. Обикновено омеква за няколко дена оставен на стайна температура (лятото стои в хладилник). След като омекне е готов да се ползва за разядката.
Не претендирам за автентична рецепта, споделям моят вариант.
Гуакамоле
За 2 порции
1 авокадо - около 300 грама
малък домат
няколко чушки по ваш вкус (люти или не)
лук - малък
2 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
зехтин
сол на вкус
подправки по желание
Всички продукти обелени и изчистени слагам в блендера и пасирам докато ми хареса консистенцията :)
Хапвам с удоволствие:)
Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment