14 May 2014
Ябълков кекс - french apple cake
Или кекс с ябълки, или френски кекс с ябълки, или безформен кекс с ябълки, или прегорял кекс с ябълки... Изобщо всичко е вярно и е много вкусен:) Не се оправдавам фурната ми е мнооооогооо стара и пече безумно бавно, загрява бавно, пече слабо и разбира се леко прегаря най-вкусните ястия, ще се научи няма как:)
Кекс с ябълки
за тава с диаметър 22 см
3 яйца
1 ч.ч брашно
1 ч.ч захар
2 средно големи ябълки (най-добре леко кисели)
орехи по желание
Фурната се нагрява на 180 градуса.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се брашното и се разбърква до образуване на еднородна смес. Няма набухватели. Ябълките се белят и наразват на кубчета добавят се към кексовата смес. Сместа се изсипва в тава (аз ползвам хартия за печене и за това така безформен се получи кекса:) ). Ако ползвате орехи може да ги добавите. Пече се около 40 минути до получаване на златен загар.
Ябълките е добре да са кисели, за да балансират вкуса на иначе сладкото тесто. Това е:)
Изяжда се също толкова бързо
...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Чудесна рецепта :)
ReplyDeleteи много вкусна..:)
Delete