14 May 2014

Ябълков кекс - french apple cake


Или кекс с ябълки, или френски кекс с ябълки, или безформен кекс с ябълки, или прегорял кекс с ябълки... Изобщо всичко е вярно и е много вкусен:) Не се оправдавам фурната ми е мнооооогооо стара и пече безумно бавно, загрява бавно, пече слабо и разбира се леко прегаря най-вкусните ястия, ще се научи няма как:)

Всъщност става въпрос за ябълков кекс по рецепта на майка ми, но понеже не помнех точните пропорции след като се разрових из интернет намерих този вариант. Продуктите са малко на брой, всъщност самия сладкиш представлява пандишпанов кекс с ябълки, но наистина комбинацията колкото обикновена толкова и вкусна...

Кекс с ябълки
за тава с диаметър 22 см 

3 яйца
1 ч.ч брашно
1 ч.ч захар

2 средно големи ябълки (най-добре леко кисели)
орехи по желание

Фурната се нагрява на 180 градуса.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се брашното и се разбърква до образуване на еднородна смес. Няма набухватели. Ябълките се белят и наразват на кубчета добавят се към кексовата смес. Сместа се изсипва в тава (аз ползвам хартия за печене и за това така безформен се получи кекса:) ). Ако ползвате орехи може да ги добавите. Пече се около 40 минути до получаване на златен загар.
Ябълките е добре да са кисели, за да балансират вкуса на иначе сладкото тесто. Това е:)
Изяжда се също толкова бързо
...

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...