25 March 2014

Пролетни бисквити с фъстъчено масло - peanut butter cookies


Мина и време откакто направих тези бисквити и доста се чудех дали да ги пусна като рецепта в блога.. Бисквитите бяха харесани и одобрени на вкус, рецептата желана и искана, от хора, които са ги опитали... та остана да запиша пропорциите тук и да ги споделя с вас.
Пролет е. Време за птички:)



Бисквити с фъстъчено масло
за около 20 бисквити

125 гр. фъстъчено масло (ползвах био фъстъчено масло на Хармоника - страхотно е!)
125 гр. краве масло
100 гр. бяла захар
100 гр. кафява захар
1 яйце
брашно около 300 грама
щипка сол

за декориране
хубав шоколад - черен
фъстъци безсолни

В купа се разбиват маслата и захарта. Добавя се яйцето и се бърка докато се смесят добре съставките. Добавя се солта и брашното - пресято. Добре е брашното да се добавя на порции и да се омесва докато се получи тесто подходящо за точене. Тестото се разделя на няколко топки. Разточва се и се режат бисквити в подходяща форма - аз избрах кръгове. Бисквитите се редят в тава върху хартия за печене и се оставят в  хладилник да се стегнат за около 1 час. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.
След като се охладят бисквитите могат да се украсят по желание. Аз използвах шаблон за направата на птици, а за някои от бисквитите използвах следният начин за украса(нямам снимка за съжаление) - разтопеният шоколад се разстила върху бисквитата и докато е още горещ се посипва с едро смлени фъстъци.
Идеята е от тук.




1 comment:

  1. Чудно изглеждат тези бисквити! Благодаря за споделеното!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...