24 November 2014
Печен карфиол с пармезан - Parmesan roasted cauliflower
печен карфиол с пармезан |
Бял карфиол |
Лилав карфиол |
Лилавият карфиол беше доста малък на размер и се наложи да го комбинирам с бял такъв в една семпла, но много вкусна комбинация с пармезан. Идеи в интернет - доста. Можете да видите това предложение, например.
Печен карфиол с пармезан
за 2 пориции или 4 гарнитури
1 средна глава карфиол (около 1 кг)
2 с.л мазнина по ваше желание
сол и черен пипер на вкус / и цвят ;) /
150 грама пармезан (или кашкавал и подобни сирена по ваш избор)
Фурната се нагрява на 180 градуса.
Карфиолът се накъсва на розички, измива се добре и се оставя да се отцеди.
Слага се в тавата (може и покрита с хартия за печене). Поръсва се с мазнината, сол и черен пипер. Слага се да се пече. Карфиолът се пече около 40-45 минути като през 15 минути може да се обръщат розите за да се опекат добре от всички страни. Докато карфиолът се пече се настъргва пармезана (освен ако не сте си го купили настърган). Лилавият карфиол беше готов преди белият и за това го отстраних по-рано и обработвах с пармезана разделно. 5 минути преди края на печенето се поръсва с пармезан и се допича до получаването на хрупкава коричка :) Толкова. Мек и вкусен отвътре, покрит с хрупкава пармезанова коричка карфиол!
печен карфиол с пармезан |
печен карфиол бял и лилав с пармезан |
печен карфиол с пармезан |
Labels:
палео,
ястия без месо
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
снимките са жестоки :) аз го пека със заатар :) или с къри... много вкусно, ще опитам и с пармезан!
ReplyDeleteБлагодаря за идеите:)
Deleteмм, много вкусно изглежда. Непременно ще пробвам ;)
ReplyDeleteДано да ти харесат! :)
Delete