04 December 2014
Руло с пушена сьомга и крема сирене - Dock and egg rolls with smoked salmon and cream cheese
Руло с пушена сьомга и крема сирене |
Търсих спанак за тази рецепта, но така и не намерих хубав и използвах едно бурканче с бланширан лапад, което имах. Може да използвате всяко зеленолистно, което можете да бланширате и обичате да хапвате :)
Идеята за рецептата е от тук.
Руло с пушена сьомга |
Руло с лапад, пушена сьомга и крема сирене
за 4 порции
за рулото
180 грама бланширан лапад *
3 яйца големи (размер L)
сол на вкус
за пълнежа
200 грама крема сирене
150 грама пушена сьомга
Тава с размери 20x30 см
Хартия за печене.
*Вместо лапад можете да използвате спанак, киселец, листа от цвекло или по ваш избор;)
Лапада е бланширан и отцеден от водата. Нарязан на ситно. За да се получи това количество бланширани листа ви трябват около 450-500 грама свежи листа.
Фурната се нагрява на 180 градуса.
Жълтъците се разделят от белтъците. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг.
Жълтъците се разбиват заедно с лапада за кратко време - толкова, колкото е нужно за да се смесят. Може да се добавят подправки аз използвах единствено сол. Белтъците се добавят на порции към зелената смес и се разбъркват внимателно с дървена лъжица (не използвайте миксер, целта е сместа да остане пухкава). Няма нужда от брашно. В постлана с хартия за печене тавичка се изсипва равномерно сместа и се заглажда. Пече се до готовност - до образуването на лек загар по повърхността на блата. Времето за печене може да варира според фурната, която използвате, за мен бяха необходими 35 минути.
След като блата е готов се изважда от фурната :) и се навива заедно с хартията за печене на руло (аз навивах от по-тясната страна, зависи дали искате по-дълго и по-малко обемно руло или искате по-късо и по-обемисто:) ). Целта е блата да се охлади в това навито състояние. Използвайте хартията за навиване (навивате хартията + рулото) и внимавате да не се попарите - не е чак толкова горещо но все пак :). За пълното охлаждане навитото руло се премества в друг съд или чиния и се оставя за около 2 часа на стайна температура.
намазване с крема сирене |
добавена сьомга |
След като се охлади рулото се развива и се намазва с крема сирене(използвах филаделфия, но можете да използвате вашето любимо и подходящо за намазване) и след това се редят парченцата сьомга (можете да използвате подходящо месо по ваш избор).
Навито руло |
След като се подредят парченцата сьомга рулото се навива отново този път без помощта на хартията. Оставя се в хладилник да си почине за час -два. Поднася се на парченца и е много вкусно :) Не се притеснявайте за това, че блата е без брашно - получава се доста еластичен блат, който до сега при внимателно навиване, и при внимателно намазване с крема сирене, никога не се е счупвал.
Руло със пушена сьомга |
парченца от рулото |
Labels:
морски дарове,
палео,
парти хапки
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Добре, че се отби, за да се сетя, че тук ми харесва. Някак блогър те е изключил от листата ми. Прекрасно е това руло, а снимката дори не мога да я коментирам- много апетитна! Весели празници, Мащерке!
ReplyDeleteБлагодаря за хубавите думи, тук ще съм :) надявам се по-често:)
Delete