04 December 2014

Руло с пушена сьомга и крема сирене - Dock and egg rolls with smoked salmon and cream cheese

Руло с пушена сьомга и крема сирене
Руло с пушена сьомга и крема сирене
Руло с лапад, пушена сьомга и крема сирене :) Без брашно.
Търсих спанак за тази рецепта, но така и не намерих хубав и използвах едно бурканче с бланширан лапад, което имах. Може да използвате всяко зеленолистно, което можете да бланширате и обичате да хапвате :)
Идеята за рецептата е от тук.

Руло с пушена сьомга
Руло с пушена сьомга



Руло с лапад, пушена сьомга и крема сирене 
за 4 порции

за рулото

180 грама бланширан лапад *
3 яйца големи (размер L)
сол на вкус

за пълнежа

200 грама крема сирене
150 грама пушена сьомга

Тава с размери 20x30 см
Хартия за печене.


*Вместо лапад можете да използвате спанак, киселец, листа от цвекло или по ваш избор;)
Лапада е бланширан  и отцеден от водата. Нарязан на ситно. За да се получи това количество бланширани листа ви трябват около 450-500 грама свежи листа.

Фурната се нагрява на 180 градуса.

Жълтъците се разделят от белтъците. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг.
Жълтъците се разбиват заедно с лапада за кратко време - толкова, колкото е нужно за да се смесят. Може да се добавят подправки аз използвах единствено сол. Белтъците се добавят на порции към зелената смес и се разбъркват внимателно с дървена лъжица (не използвайте миксер, целта е сместа да остане пухкава). Няма нужда от брашно.  В постлана с хартия за печене тавичка се изсипва равномерно сместа и се заглажда. Пече се до готовност - до образуването на лек загар по повърхността на блата. Времето за печене може да варира според фурната, която използвате, за мен бяха необходими 35 минути.
След като блата е готов се изважда от фурната :) и се навива заедно с хартията за печене на руло (аз навивах от по-тясната страна, зависи дали искате по-дълго и по-малко обемно руло или искате по-късо и по-обемисто:) ). Целта е блата да се охлади в това навито състояние. Използвайте хартията за навиване (навивате хартията + рулото) и внимавате да не се попарите - не е чак толкова горещо но все пак :). За пълното охлаждане навитото руло се премества в друг съд или чиния и се оставя за около 2 часа на стайна температура.
руло с крема сирене
намазване с крема сирене



руло със пушена сьомга
добавена сьомга



След като се охлади рулото се развива и се намазва с крема сирене(използвах филаделфия, но можете да използвате вашето любимо и подходящо за намазване) и след това се редят парченцата сьомга (можете да използвате подходящо месо по ваш избор).
руло със сьомга
Навито руло 


След като се подредят парченцата сьомга рулото се навива отново този път без помощта на хартията. Оставя се в хладилник да си почине за час -два. Поднася се на парченца и е много вкусно :) Не се притеснявайте за това, че блата е без брашно - получава се доста еластичен блат, който до сега при внимателно навиване, и при внимателно намазване с крема сирене,  никога не се е счупвал.



руло със сьомга
Руло със пушена сьомга




руло с крема сирене и сьомга
парченца от рулото

2 comments:

  1. Добре, че се отби, за да се сетя, че тук ми харесва. Някак блогър те е изключил от листата ми. Прекрасно е това руло, а снимката дори не мога да я коментирам- много апетитна! Весели празници, Мащерке!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за хубавите думи, тук ще съм :) надявам се по-често:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...