12 January 2015
Шоколад ♥ Chocolate
Знаете ли как се приготвя шоколад без консерванти? Като си го приготвите сами:)
Аз си направих шоколад - истински, твърд, без консерванти, без сухо мляко и без изкуствени подсладители. Перфектен и вкусен, и топящ се в ръцете ти ако го задържиш за по-дълго между пръстите си... Използвах продукти като какаово масло, хубаво какао, хубава захар
и комбинацията от тях доведе до хубав резултат, а ето го и него:
Шоколад
за споделен шоколад:)
150 грама какаово масло(ползвах на Гайо)
3 с.л кокосова захар (или на вкус)
4-5 с.л какао (ползвах на Гайо)
ядки или сушени плодове (използвах сушена бяла черница и шамфъстък)
Какаовото масло на Гайо е в стъклено бурканче. Сложих го да се разтопи на водна баня и изчаках да се разтопи, след това го прехвърлих в купа - температуроустойчива.
Купата беше поставена също на водна баня - към разтопеното какаово масло се добавят захарта - разбърква се около 2-3 минути до разтваряне (няма да се разтвори напълно), добавя се на порции какаото и се разбърква до добре смесване на съставките. Купата се премахва от водната баня и сместа се охлажда (все пак да остане течнa) и шоколадовата смес се прехвърля във форми.
Ако имате форми за шоколад ползвайте ги. Аз понеже нямах използвах кръгла купа постлана с хартия за печене, в която сипах сместа.
Посипах с шамфъстък и сушена бяла черница и оставих шоколада във фризера за 5 минути (втърдява се бързо и шоково:) ) и след това оставих в хладилник за няколко часа.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment