03 May 2015
Италиански агрети - Italian Agretti
Агрети |
Агрети |
Не съм срещала агрети в България, но тук са разпространени поне по това време на годината и ако ви попадне пробвайте го. Зеленчукът наподобява коса :) Вкусът е тревист, наподобява спанак, но носи цялата енергия на пролетта.
Една идея, ако ви попадне агрети:
Агрети с чесън и зехтин
за 1-2 порции
връзка агрети
2-3 скилидки чесън на вкус
зехтин или мазнина по желание
сока на 1/2 лимон
Агрети |
Агретите се изчистват от корените си, изплакват се обилно с вода и агрети заедно с нарязан на филийки чесън се задушават с мазнина до готовностн 7-10 минути.Агретите са леко солени по принцип, но ако желаете може да добавите и сол. Това е:) Може да се консумират топли или студени по избор.
Задушени агрети с чесън и зехтин |
Сигурно се досещате, че може да добавите агрети като гарнитура към меса или да консумирате
отделно, като предястие, или да пробвате да комбинирате агрети със спагети, така както направих и аз :)
агрети със спагети |
Labels:
ястия без месо
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment