22 October 2015
Бонбони с брашно от рожков - Carob balls
Рожкови бонбони |
Рожкови бонбони, които се оказаха боМбони, заради боМбастичния си вкус. Познат вкус, който тайно намигва към известни софийски рожкови сладки, за които Теди от Phood Tales e писала тук. И аз им бях фен, докато живеех в София. С благодарности към Теди за разкодираната тайна рецепта и споделянето й с нас. Моята интерпретация на рожковите бонбони не е по-различна от тази на Теди, с тази разлика, че добавих ванилия (семена), увеличих количеството на кокосовото масло и намалих количеството на меда.
Вместо рожков на прах може да се използва какао (препоръчвам намаляване на количеството), но изненада за мен в тази рецепта се оказа синхрона между сусам и кокос. Пробвайте :)
Сурови бонбони с рожков на прах |
Бонбони с брашно от рожков
за 20 броя
1 чаена чаша (100 грама) рожков на прах (ако ще ползвате какао: 30-40 грама какао на прах)
1 чаена чаша (60 грама) кокосови стърготини
1 чаена чаша сусам
10 супени лъжици разтопено кокосово масло
2-3 супени лъжици мед
семената на една шушулка ванилия
Всички продукти се омесват, получава се лепкава смес, която можете да оформите с ръка, предстояват около 10 минути и след това оформям топчета с големина на орех. Получиха се 21 броя :)
Бонбони с рожково брашно |
Да ви е сладко! :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment