22 October 2015

Бонбони с брашно от рожков - Carob balls


Сурови бонбони с рожков на прах
Рожкови бонбони

Рожкови бонбони, които се оказаха боМбони, заради боМбастичния си вкус. Познат вкус, който тайно намигва към известни софийски рожкови сладки, за които  Теди от Phood Tales e писала тук. И аз им бях фен, докато живеех в София. С благодарности към Теди за разкодираната тайна рецепта и споделянето й с нас. Моята интерпретация на рожковите бонбони не е по-различна от тази на Теди, с тази разлика, че добавих ванилия (семена), увеличих количеството на кокосовото масло и намалих количеството на меда.

Вместо рожков на прах може да се използва какао (препоръчвам намаляване на количеството), но изненада за мен в тази рецепта се оказа синхрона между сусам и кокос. Пробвайте :)

Сурови бонбони с рожков на прах
Сурови бонбони с рожков на прах


Бонбони с брашно от рожков
за 20 броя 

1 чаена чаша (100 грама) рожков на прах (ако ще ползвате какао: 30-40 грама какао на прах)
1 чаена чаша (60 грама) кокосови стърготини
1 чаена чаша сусам 
10 супени лъжици разтопено кокосово масло
2-3 супени лъжици мед
семената на една шушулка ванилия

Всички продукти се омесват, получава се лепкава смес, която можете да оформите с ръка, предстояват около 10 минути и след това оформям топчета с големина на орех. Получиха се 21 броя :)
рожкови бонбони
Бонбони с рожково брашно
Ако ще използвате какао вместо рожков на прах пробвайте с малко количество какао (30 грама) и добавяйте количество пожелание до постигане на вкус, който ви допада и не ви нагарча :)

Да ви е сладко! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...