05 October 2015
Питки без брашно опалянки - Oopsie bread
Oopsie bread |
Приготвят се лесно, наподобяват повече pancakes, отколкото български хлебчета, но ви уверявам, че заместват успешно хлебчетата за закуска,за обяд или за междинни хранения, засищат за дълго, особено ако са комбинирани с хубави други продукти : )
Можете да си ги приготвите ако си падате по нисковъглехидратни питки, безглутенови храни или просто обичате да експериментирате (като мен : ) )
Не са сложни за приготвяне, този път реших да снимам и целият процес, надявам се да ви бъде полезно :)
Закуска |
Питки без брашно - Oopsies
продукти за 6-8 малко питки
3 яйца
100 грама крема сирене (филаделфия)
2 с.л. хуск (може да се пропусне)
сол на вкус
1/2 ч.л сода за хляб или бакпулвер (аз не слагам)
1. Белтъците се разделят от жълтъците.
2. Белтъците се разбиват на сняг.
3. Жълтъците се разбиват с малко сол. Добавя се крема сиренето и след това хуск. Разбърква се добре. Тук се добавя и содата / бакпулвера ако ползвате.
4. Белтъците се добавят към жълтъците като се разбърква бавно.
5. В постлана с хартия тава се сипва от сместа с помощта на лъжица и се оформят питки.
6. Пече се в предварително нагрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути или до готовност.
Видео за приготовлението им:
Обичам да си ги похапвам за закуска намазани с допълнително крем сирене, телешко или пуешко филе (брезаола) и сезонни зеленчуци. Съвсем скоро ги пробвах и с домашна лешникова нутела, комбинацията е mamma mia! ; )
Питките намазани с домашна лешникова нутела |
Източник.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment