01 December 2015
Сусамени бисквити - Sesame cookies
Сусамени бисквити
Продукти
за около 12 бисквитки
1 ¼ чаша бадемово брашно (125 грама)
¼ ч.л сол
¼ ч.л сода бикарбонат
⅓ ч.ч мед (аз използвах около 80 грама)
⅓ ч.ч тахан (около 70 грама)
1 с.л кокосово масло (на стайна температура)
½ ч.л ванилия (аз използвах семена от шушулка)
¼ ч.ч семена сусам (ползвах около 60 грама толкова бяха останали : ) )*
Фурната предварително се нагрява до 175 градуса.
В купа се смесват бадемовото брашно, сусамовите семена, солта и содата
В друга купа се смесват мед, тахан, кокосовото масло и ванилия.
Сухите съставки се изсипват в медено-тахановата смес,
Разбъркват се. Сместа се получава с гъстота на тесто, от което могат лесно да се оформят топки.
Отделят се топчета с големина на орех, сплескват се и се нареждат в тава предварително постлана с хартия за печене.
Пекат се до златист цвят около 8-10 минути.
Докато се охлаждат и ароматът запълва пространството около вас пригответе си кафе или чай и след това знам, ще ме споменавате с добро :)
*според оригиналната рецепта сусам не се слага в сместа, а топчетата се овалват в сусам, но аз предпочетох да сложа семената сусам в сместа.
Източник.
Източник.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment