18 December 2016
Опушени бисквити с меласа, джинджифил и кардамон - Smoky Cardamom Ginger-Molasses Cookies
Опушени бисквити с меласа, джинджифил и кардамон |
Мисля, че са идеални за коледно-новогодишните трапези. Ще ви трябва подготовка от 1 седмица в аванс...
Имате една седмица да се подготвите и да ги приготвите следващия уикенд и ако оцелеят до Коледа да ги подарявате, ако не оцелеят имате шанс за повтаряне на упражнението : )
Опушени бисквити с меласа, джинджифил и кардамон
Около 30 броя бисквити
7-8 шушулки кардамон (черни)
1 чаша захар + ½ чаша захар отделно
175 грама краве масло
80 грама меласа(петмез)
1 яйце
2 чаши брашно (може да замените половината с пълнозърнесто или да използвате пълнозърнесто изцяло)
2 чаени лъжици сода
½ ч.л сол
½ ч.л счукан карамфил (смлян в мелничка)
½ ч.л джинджифил на прах
½ ч.л индийско орехче (смляно)
1/8 ч.л черен пипер (смлян)
1 ч.л канела
3-7 дена предварително:
В стъклен буркан с капак сложете ½ чаена чаша захар с 3-5 от шушулките кардамон. Захарта ще се ароматизира ; )
В деня на приготовлението, изкарайте шушулките от бурканчето със захарта, отделете семената и ги счукайте в хаванче или смилайте в мелничка за подправки (аз използвах мелничка).
Опушете кардамон в маслото:
Разтопете маслото добавете цели 2 – 3 шушулки кардамон и оставете така докато маслото започне да образува пяна. Отделете от котлона, изчакайте да се охлади за около 15 минути и премахнете шушулките и ги изхвърлете. Оставете маслото да се охлажда на стайна температура (при мен след 30 минути беше охладено).
Пресейте брашното заедно със содата, солта и подправки (кардамон, черен пипер, канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил ).
В друг съд разбийте на крем маслото и 1 чаша захар. Добавете меласа и след това яйцето. Добавете сместа към сухите съставки и разбъркайте докато се омесят. Покрийте съда и оставете в хладилник да почива за около 2 часа до 2 дена.
Загрейте фурната на 175 градуса. Подгответе тави и ги покрийте с хартия за печене.
бисквити с меласа |
От сместа оформете топки големи колкото орех оваляйте ги в ароматизираната захар. Подредете ги в тавата, постлана с хартия за печене, на 4-5 см разстояние.
Печете ги около 8 минути.
След като ги изкарате от фурната ще са още много меки, не се притеснявайте ще се втърдят много скоро след като се охладят. Втърдяват се, но все пак са с леко дъвчаща сърцевина, ароматни и много вкусни са.
Препоръчвам. : )
бисквити с меласа и чай :) |
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment