06 May 2012
Солен кекс с печен пипер - salty cake with roasted red peppers
Много празници минаха и много време мина откакто не съм писала тук. Истината е, че колкото повече се отдалечавам от писането толкова по-малко ми се пише :) Днес реших да се разпиша, да не ме забравите :) Честито на всички празнуващи!
Малко разнообразих плетенето и днес ще представя рецепта за ..... трудно ми е да измисля заглавие, но да речем нещо като солен кекс :) Ако в края на сезона са ви останали буркани с печени чушки или ви се намира някой пакет във фризера, предлагам един много вкусен начин за оползотворяването им :) Соленият кекс беше приготвен преди около месец. Исках да се уверя в едно нещо, но за него след малко :)
Солен кекс с печен пипер
Продукти за форма с диаметър 22 см
2 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 к.ч. олио или зехтин
1 пак. бакпулвер
5-6 печени обелени чушки
150 гр кашкавал настърган
100 гр сирене
1.5 ч.ч брашно
Яйцата се разбиват с киселото мляко и мазнината. Пипера се нарязва на парчета и се добавя към сместа, добавят се и сиренето и кашкавала. Накрая се добавя брашното заедно с бакпулвера. Аз посипах със сусам и челебитка (нигела). Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40-45 минути.Това в което исках да се уверя е, че кексът може да бъде съхраняван във фризера :)
Понеже не можах да изям цялото количество солен кекс го нарязах на парчета и го съхраних във фризера. Сега когато ми се хапне изваждам колкото парченца са ми необходими и "размразявам" в микровълновата за около 2 минути. Ако нямате микровълнова можете да оставите парченцата на стайна температура за около 4-5 часа. Да ви е сладко :)
Продукти за форма с диаметър 22 см
2 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 к.ч. олио или зехтин
1 пак. бакпулвер
5-6 печени обелени чушки
150 гр кашкавал настърган
100 гр сирене
1.5 ч.ч брашно
Яйцата се разбиват с киселото мляко и мазнината. Пипера се нарязва на парчета и се добавя към сместа, добавят се и сиренето и кашкавала. Накрая се добавя брашното заедно с бакпулвера. Аз посипах със сусам и челебитка (нигела). Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40-45 минути.Това в което исках да се уверя е, че кексът може да бъде съхраняван във фризера :)
Понеже не можах да изям цялото количество солен кекс го нарязах на парчета и го съхраних във фризера. Сега когато ми се хапне изваждам колкото парченца са ми необходими и "размразявам" в микровълновата за около 2 минути. Ако нямате микровълнова можете да оставите парченцата на стайна температура за около 4-5 часа. Да ви е сладко :)
Labels:
закуски,
соленки,
хляб и тестени
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
вкусно :)
ReplyDelete:) Да :))
DeleteLooks so yummy! :) And also nice pictures!
ReplyDeleteThank you :) Welcome!
DeleteПиши по-често :) Има много какво да ни покажеш.
ReplyDeleteТова предложение е много изкушаващо!
Благодаря Илиана, много стимулиращи коментари, ще пиша или поне ще се опитам :)
DeleteИзглежда прекрасно!Хубава седмица!
ReplyDeleteБлагодаря ти! Хубава седмица и от мен!
DeleteМащерке,
ReplyDeleteнедей така, хубаво ние като пишеш, може само да плетеш или пък да поснимаш- все си е хубаво тук;)
А с това предложение направо ме уцели в 10-ката!!
Много е добро!
Благодаря ти Мъхче, много си мила винаги с мен :)
DeleteРадвам се, че ти допадна предложението. Голям стимул сте ми...
Супер Вкусотия! Много ми хареса! А и това, че може да се замразява е голям плюс! Ще се пробва :) Поздрави!
ReplyDeleteБлагодаря :)
DeleteSuper sabrosa y bella tarta me encantan los pimientos asados,bellísima abrazos y abrazos.
ReplyDeleteThank you :)
Delete